top of page

Adventure blog

  • rene2537

World Games 2022

Bijgewerkt op: 22 jun. 2021

De World Games is een 11-daags sportfeest dat wordt gehouden in het jaar na de Olympische Zomerspelen. De Spelen vertegenwoordigen het hoogste competitieniveau voor meer dan 3.600 internationale atleten en 30+ unieke sporten. Vanwege de COVID-19 crisis wordt het dit jaar niet gehouden. De voorbereidingen voor volgend jaar zijn al in volle gang.Meer dan 600 medailles zullen worden uitgereikt aan de deelnemende atleten, waaronder 200 gouden medailles voor de ultieme kampioenen in elke discipline. De World Games 2022 worden gehouden in Birmingham, Alabama van 7-17 juli 2022, en genereren een geschatte economische impact van $ 256 miljoen voor de stad. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van The World Games, zal dit de eerste editie van het evenement zijn dat in de Verenigde Staten wordt georganiseerd sinds de inaugurele World Games in Santa Clara, Californië, in 1981.


Het evenement bevat verschillende categorieën:

- Artistieke sporten

- Balsporten

- Vechtsporten

- Precisie sporten

- Krachtsporten

- Trendsporten


Elke categorie bevat verschillende disciplines.

Deze lopen van de bekende sporten zoals handbal, korfbal en dansen tot de bijzondere sporten zoals fin zwemmen, lifesaving en jeu de boules.De World Games wordt georganiseerd door de International World Games Association (IWGA), opgericht in 1980. Het is een niet-gouvernementele en non-profit internationale organisatie naar Zwitsers recht. Het bestaat uit leden van internationale sportfederaties en beheert een vierjaarlijks en multidisciplinair sportevenement, The World Games, dat ernaar streeft het belang van de Wereldkampioenschappen die door elke aangesloten federatie afzonderlijk worden georganiseerd, te evenaren en te overtreffen.


Het belangrijkste doel van de IWGA is om de populariteit van de sporten die worden beheerd door de aangesloten federaties te vergroten, hun bekendheid te vergroten door middel van uitstekende sportprestaties en om alle traditionele waarden van sport te behouden door middel van The World Games. Sinds de oprichting op 21 mei 1980 is het IWGA-lidmaatschap gestegen van 12 naar 37 aangesloten federaties.


De International World Games Association is erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De twee organisaties ondertekenden in 2016 een geactualiseerd Memorandum of Understanding, dat de nauwere samenwerking tussen het IOC en de IWGA benadrukt.8 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page